REKLAMA
Hruškový koláč s čokoládou
Recept na hruškový koláč s čokoládou, ktorý sa hodí ku káve alebo čaju.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 170 g mliečnej čokolády
- 125 g masla
- 3 ks hrušky
- 75 g hrubozrnnej múky
- 75 g práškového cukru
- 3 ks vajcia
- 1 lyžička škorice
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najprv predhrejte rúru na 180°C.
2. Krok
Maslo pomaly roztápajte na panvici spolu s čokoládou, kým sa úplne nerozpustí.
3. Krok
Vo veľkej mise zmiešajte múku, práškový cukor, soľ a škoricu.
4. Krok
Postupne pridávajte vajcia a miešajte do hladka.
5. Krok
Pridajte roztopenú čokoládu a maslo a dobre premiešajte.
6. Krok
Hrušky olúpte, očistite od jadier a nakrájajte na tenké plátky.
7. Krok
Takto pripravené cesto na hruškový koláč s čokoládou preložte na plech a na vrch poukladajte plátky hrušiek.
8. Krok
Koláč pečte v predhriatej rúre cca 30 minút. Skôr, ako ho vyberiete, overte, či je upečený pomocou špajle.
9. Krok
Nechajte koláč vychladnúť a potom ho podávajte.