REKLAMA
Zdroj: Canva
Hruškový koláč s posýpkou
Hruškový koláč s posýpkou je neodolateľne dobrý, málinko kyslý a sladký zároveň. Je to ideálna voľba, keď máte chuť na niečo sladké a ovocné.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Na cesto:
- 2 šálky hladká múka
- 1 šálka cukru
- 1 ks vajce
- 1⁄2 šálky mlieka
- 1⁄2 šálky oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na náplň:
- 5 ks stredne veľkých hrušiek
- štipka škorice
Na posýpku:
- 1⁄2 šálky hladká múka
- 1⁄4 šálky cukru
- 3 Lyžice masla
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Hrušky olúpeme, očistíme od jadierok a nakrájame na plátky. Potom ich rovnomerne rozložíme v pekáči.
2. Krok
Zmiešame suroviny na cesto: múku, cukor, vajce, mlieko, olej a prášok do pečiva. Cesto by malo byť hustejšie.
3. Krok
Cesto vylejeme na hrušky v pekáči.
4. Krok
Na posýpku zmiešame múku a cukor. Maslo nakrájame na kúsky a pridáme do k múke s cukrom. Všetko spolu premiešame a vzniknutou mrveničkou posypeme cesto.
5. Krok
Pečieme 35-40 minút pri teplote 180 stupňov.