REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G3hG9E97ze9SlHe-r_gC/c2b7e23051d2719913a2c53dac6b9f.jpeg)
Zdroj: frederique wacquier from Canva
Hubová nátierka
Recept na fajnovú hubovú nátierku, ktorá sa hodí napríklad aj na hrianky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hub
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g masla
- soľ a mleté čierne korenie
- nasekaná petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Huby očistite, nakrájajte na tenké plátky a osmážajte na panvici s trochou masla.
2. Krok
Cibuľu a cesnak očistite, nakrájajte nadrobno a pridajte k hubám. Všetko spolu opečte do mäkka.
3. Krok
Opečené huby s cibuľkou nechajte vychladnúť, potom ich v mixéri rozmixujte na jemnú kašu.
4. Krok
Maslo vyšľahajte do peny, pridajte hubovú zmes, soľ a korenie a dobre premiešajte.
5. Krok
Hotovú nátierku servírujte na chlebíkoch alebo hriankách a posypte ich nasekanou petržlenovou vňaťou.