Zdroj: elenahramovaphotos from Canva
Hubová omáčka s kuracím mäsom
Recept na krémovú hubovú omáčku s duseným kuracím mäsom.
Ingrediencie
- 600 g kuracie prsia
- 250 g sušených húb
- 2 kus cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 pl múka
- 1 l kurací vývar
- olej na opekanie
- soľ a mleté čierne korenie
- paprika na dochutenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Na panvici si na rozohriatom oleji opečieme mäso, kým nie je pekne zlatisté. Poriadne si ho okoreníme.
Sušené huby namočíme do vriacej vody a necháme ich tak cca 30 minút.
Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno nakrájame. Pridáme ich k mäsu a všetko spolu orestujeme.
Múkou zasypte mäso s cibuľou, zamiešajte a nechajte spolu ešte chvíľku smažiť.
Vopred pripravené huby scedíme (ale vodu nevylievame!) a pridáme ich k mäsu. Chvíľu všetko spoločne restujeme.
Napokon vlejeme do panvice vývar a hubovú vodu. Všetko premiešame a necháme pomaly dusiť cca 1 hodinu. Omáčka by mala postupne zhustnúť.
Hotovú omáčku podávajte s ryžou alebo knedľou.