Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Hubové rizoto s kuracím mäsom
To je najlepšie hubové rizoto s kuracím mäsom. Vždy keď mám chuť na niečo výnimočné, ale zároveň pohodlné, pripravím si tento recept.
Ingrediencie
- 300 g kuracieho mäsa
- 250 g ryže arborio
- 150 g čerstvých húb
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l kuracieho vývaru
- 50 g masla
- soľ a korenie
- parmezán
- olej na varenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso si najprv nakrájame na kúsky a osolíme. Potom ho orestujeme na panvici s troškou oleja.
Keď je mäso zlatohnedé, vyberieme ho z panvice a odložíme bokom. Na tej istej panvici orestujeme najprv nadrobno nakrájanú cibuľu do skla, potom pridáme pretlačený cesnak a nakoniec pripravené na kúsky nakrájané huby. Tie necháme orestovať, kým neuvolnia svoju šťavu.
Potom pridáme ryžu a premiešame.
Najdôležitejšou časťou prípravy rizota je pravidelné podlievanie a miešanie. Preto pridávame kurací vývar postupne, vždy len toľko, aby ryža bola pokrytá tekutinou. Miešame a varíme na miernom ohni, kým ryža neabsorbuje všetok vývar. Celý tento proces trvá približne 15-20 minút.
Keď je ryža skoro hotová, vrátime späť do panvice kuracie mäso a premiešame. Ak je rizoto príliš husté, pridáme trochu vody alebo vývaru. Na záver pridáme maslo a nastrúhaný Parmezán. Kuracie mäso by malo byť v tejto fáze už úplne hotové a hubové rizoto je krémové a šťavnaté.
Pri servírovaní posypeme ešte troškou Parmezánu.