Zdroj: FB- Mňamky recepty pre všetkých
Hubový perkelt s haluškami
Hlivový perkelt na smotane s maslovými haluškami
Ingrediencie
Suroviny
- 400 gramov hliva
- 1 Cibuľa
- 3 pl olej
- 200 ml smotana na varenie
- 2 pl kyslá smotana
- 1 pl múka
- 1 čl údená červená paprika
- 1 čl mletej rasce
- 1 čl soľ
- 1 čl mletá červená paprika
Halušky
- 350 g polohrubá múka
- 2 pl maslo rozpustené
- 1 vajce
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Hlivu si očitíme a nakrájame na väčšie kúsky.
Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme na oleji. Pridáme rascu, pridáme hlivu, posypeme soľou a restujem kým hliva nepustí šťavu.
Pridáme obidve papriky, premiešame a hneď zalejeme teplou vodou len tak aby hliva bola zaliata. Necháme dusiť do mäkka za občasného miešania a priliatia vody.
V smotane na varenie si vymiešame hladkú múku. Kyslú smotanu si zamiešame s trochou šťavy z hlivy.
Keď je hliva mäkká pridáme smotanu s múkou a chvíľku necháme variť. Na záver vmiešame kyslú smotanu.
Halušky si spravíme z polohrubej múky cca 350 g, 1 vajíčko, 2 PL rozpusteného masla a vlažná voda. Vymiešame hladké cesto. Cez haluškovač nahádžeme do vriacej osolenej vody a varíme asi 8 min. Hotové scedíme, dáme na tanier a polejeme hotovým hlivovým perkeltom. Môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť !