REKLAMA
Zdroj: gkrphoto from Getty Images
Huby v octe
Recept na vynikajúce huby v octe, ktoré sú vhodné ako príloha k hlavnému jedlu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Huby
- 1 kg Malých húb (napr. šampiňónov)
Ocotná zálievka
- 1⁄2 l Text: text
- 11⁄2 l vody
- 2 ks bobkové listy
- 5 ks Anglická mäta
- 1 pohár Cukor
- 1 pohár soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Pripravte huby, umyte a ošúpané nožom. Potom ich varte v mierne osolenej vode asi 20 minút.
2. Krok
Počas varenia húb si pripravte nálev. V hrnci priveďte do varu vodu s octom, pridajte cukor, soľ, bobkové listy a nové korenie. Varíte na strednom ohni približne 15 minút.
3. Krok
Keď sú huby pripravené, sceďte ich a vložte do pohárov.
4. Krok
Zalejte huby horúcou zálievkou, dôkladne uzavrite poháre a odložte na chladné, tmavé miesto na najmenej týždeň.