REKLAMA
Hustá zeleninová polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 Mrkva
- 1 zeler
- 1 petržlen
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 2 polievková lyžica olej
- 1 litrov Vývar (môže byť zeleninový alebo kurací)
- 1 Lyžice Hladká múka
- soľ a korenie
- umytej a najemno nasekanej petržlenovej vňate
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
2. Krok
Na oleji opražíme cibuľu, potom pridáme cesnak a zeleninu. Osolíme, okoreníme a miešame, kým zelenina nezačne mäknúť.
3. Krok
Pridáme múku a premiešame, aby sa zelenina obalila. Potom pomaly prilejeme vývar. Polievku varíme na miernom ohni približne 20-30 minút.
4. Krok
Akonáhle je zelenina mäkká, mixujeme polievku do hladka. Ak je polievka príliš hustá, môžeme priliať trochu vody.
5. Krok
Polievku ochutíme soľou, korením a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Pred podávaním môžeme polievku ozdobiť chrumkavými kúskami chleba.