Hydinové chilli con carne
Chilli con carne pre zmenu chuti s kuracím mäsom. Šťavnaté, sýte a kto má rád aj jemne pikantné
Ingrediencie
- 500 g vykostených kuracích stehien
- 150 g hnedej fazule
- 1 konzerva malá kukurice
- 1 chilli paprička
- 3 strúčiky cesnak
- 1 čl mletej papriky
- 1 čl údenej mletej papriky
- 1⁄2 čl mletej škorice
- 1 čl rímskej rasce
- 1 malý paradajkový pretlak
- 1 konzerva krájaných paradajok
- rastlinný olej
- limetka
- soľ
- korenie
Najnovšie letáky
Postup
Deň vopred namočíme fazuľu, najlepšie cez noc. Následne uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Kuracie stehná vykostíme a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu nasekáme na malé kocky, cesnak rozpučíme a kto chce pikantné si pripraví aj chilli papričku na kolieska.
Na panvici zohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu, cesnak a kuracie prsia. Pridáme mletú papriku a ostatné koreniny a krátko restujeme, aby paprika nezhorkla. Pridáme paradajkový pretlak a nakrájané paradajky, ak máme málo šťavy podlejeme vývarom, a dusíme 15 minút, resp., kým mäso nie je udusené, pri stehnách to môže trvať dlhšie, ak použijeme kuracie prsia tak kratšie.
Pridáme kukuricu a fazuľu a necháme asi 5 minút podusiť. Pokvapkáme limetkovou šťavou, dochutíme soľou a korením. Ja som ako prílohu zvolil šampiňónovú ryžu. Dobrú chuť