Zdroj: LauriPatterson via iStockPhotos
Indická polievka Mulligatawny
Mulligatawny polievka je tradičným jedlom indickej kuchyne, ktoré míňa pikantné a sladké chute. Spája to najlepšie z východu a západu a je veľmi obľúbená aj vo svojej domovine Veľkej Británii. Táto sýta kuracia polievka s čočkou a jablkami môže byť podávaná ako hlavné jedlo.
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 100 g žlté šošovice
- 2 Kus jablko
- 1 Kus Cibuľa
- 2 Prsty na nohách cesnak
- 1 Kus Mrkva
- 1 l slepačieho bujónu
- 2 PL kari prášok
- 1 PL olivový olej
- 2 PL citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
1. krok: Najskôr nakrájajte na kocky kuracie prsia pre Mulligatawny polievku a opečte ich v hrnci s olivovým olejom. Potom vyberte kuracie mäso z hrnca a odložte ho bokom.
2. krok: Ďalej nakrájajte cibuľu, cesnak a mrkvu na kocky a pridajte ich do rovnakého hrnca. Zeleninu dusíte približne 5 minút.
3. krok: Teraz pridajte šošovku a kari prášok a dobre to premiešajte. Potom pridajte kurací vývar a nechajte polievku variť približne 30 minút.
4. krok: Kým polievka vrie, ošúpte jablká, odstráňte jadro a nakrájajte ich na malé kocky. Tieto potom vložte do polievky.
5. Krok: Po uvarení polievky pridajte kuracie mäso a citrónovú šťavu a nechajte polievku ešte asi 10 minút povariť. Potom je vaša polievka Mulligatawny pripravená na podávanie.