REKLAMA

Jablčník z krehkého cesta

Jablčník z krehkého cesta je sladký a chrumkavý dezert, ktorý sa skvele hodí k šálke kávy alebo čaju. Táto jednoduchá a rýchla verzia jablčníka vás určite očarí svojou jemnou chuťou a lahodnou vôňou čerstvých jabĺk.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 50 g práškového cukru Pridané do
  • 1 kg jabĺk Pridané do
  • 50 g krupicového cukru Pridané do
  • 1 Lyžice citrónovej šťavy Pridané do
  • 1 lyžička mletej škorice Pridané do
  • vanilkový cukor na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

65 min.
1. Krok

V miske zmiešajte múku a práškový cukor. Pridajte na kocky nakrájané maslo a pomocou prstov vypracujte cesto kým nevznikne drobivá konzistencia.

2. Krok

Pridajte vajce a ľahko premiešajte kým sa všetko spojí a vznikne cesto.

3. Krok

Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte ho v chladničke odpočívať aspoň 30 minút.

4. Krok

Jablká očistite, zbavte ich jadierok a nakrájajte na tenké plátky. Do misky dajte nasekané jablká, pridajte krupicový cukor, citrónovú šťavu a škoricu. Všetko dobre premiešajte.

5. Krok

Rúru predhrejte na 180 °C.

6. Krok

Vymastite formu na pečenie maslom alebo ju vyložte papierom na pečenie.

7. Krok

Cesto z chladničky vyberte a rozvaľkajte. Pomocou valčeka prenesiete cesto do formy a vytvorte z neho dno aj okraje formy. Odporúča sa túto krehkú hmotu lepšie vytvarovať priamo v forme.

8. Krok

Na korpus pridajte nasekané jablká a dôkladne ich rovnomerne rozložte.

9. Krok

Posypte jablká vanilkovým cukrom a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút, alebo kým krehké cesto nie je zlatisto hnedej farby.

10. Krok

Po upečení nechajte jablčník vychladnúť na mriežke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4645 receptov

Mäsité jedlá

2190 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Večera

4353 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

526 receptov