REKLAMA
Jablková bábovka
Jednoznačne najlepšia bábovka, akú som kedy jedla. Nadýchaná a vďaka jabĺčkam úžasné šťavnatá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 1 hrnček polohrubá múka
- 1 hrnček múka
- 1⁄2 hrnček práškový cukor
- 1 kus kypriaci prášok
- 1 kus vanilkový cukor
- 3 kus vajce
- 1⁄2 hrnček slnečnicový olej
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 1 hrnček postrúhané jablká
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
POSTUP: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Zmiešame všetky suché ingrediencie.
2. Krok
Postupne zapracujeme žĺtka, olej, mlieko a nastrúhané jablká. Všetko spolu premiešame.
3. Krok
Zľahka vmiešame sneh.
4. Krok
Cesto vlejeme do bábovkovej formy.
5. Krok
Pečieme cca 45 minút na 180 stupňov.
6. Krok
SERVÍROVANIE: Bábovku posypeme cukrom, nakrájame a my osobne ju zbožňujeme aj so šľahačkou.
7. Krok
"Dať si niečo sladké, nie je nikdy hriech."