REKLAMA
Zdroj: peredniankina from Getty Images
Jablková štrúdľa z kysnutého cesta
Klasická jablková štrúdľa z kysnutého cesta, ktorú máme všetci radi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g hladká múka
- 250 ml mlieka
- 100 g masla
- 1 kus vajce
- štipka soli
- 1 kg jabĺk
- 100 g mletých vlašských orechov
- 100 g cukru
- 1 lyžička škorice
- maslo na potretie
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Z múky, droždia, mlieka, masla, vajcia a soli zmiešame hladké kysnuté cesto.
2. Krok
Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu. Medzitým si pripravíme plnku. Jablká pokrájame na malé kusky, pridáme cukor, škorice a vlašské orechy. Všetko poriadne premiešame.
3. Krok
Keď má cesto správnu konzistenciu, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na obdĺžnik. Na cesto rovnomerne rozložíme plnku.
4. Krok
Následne ho zrolujeme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Štrúdľu potrieme roztopením maslom a pečieme asi 40 minút v rúre predhriatej na 180°C.
5. Krok
Upečenú štrúdľu posypeme práškovým cukrom.