REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Jablková štrúdľa z ťahaného cesta

Jablková štrúdľa z ťahaného cesta je tradičný slovenský dezert, ktorý je obľúbený počas celého roka. Ak ju budete servírovať so zmrzlinou stane sa z nej letný dezert.

REKLAMA
Uskladnenie jabĺk na zimu: S týmto spôsobom vydržia jabĺčka čo najdlhšie!

Recept nájdeš v tomto článku

Uskladnenie jabĺk na zimu: S týmto spôsobom vydržia jabĺčka čo najdlhšie!

Ingrediencie

porcií
10

Pre cesto:

  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 12 kl soli Pridané do
  • 100 ml vlažnej vody Pridané do
  • 2 Lyžice oleja Pridané do

Pre náplň:

  • 1 kg sladkých a kyslých jabĺk Pridané do
  • 150 g cukru Pridané do
  • 50 g rozpusteného masla Pridané do
  • 100 g hrozienok Pridané do
  • škorica podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najskôr si pripravíme cesto. V miske zmiešame múku, vajcia, vodu, soľ a olej a vymiesime hladké cesto. Cesto necháme odpočívať 30 minút.

2. Krok

Zatiaľ si pripravíme náplň. Jablká olúpeme, nastrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou. Pridáme hrozienka.

3. Krok

Potom cesto vyvaľkáme na tenko na múkou posypanej doske. Rozotrieme na ňom rozpustené maslo a potom naložíme náplň rovnomerne na cesto. Okraje zbalíme a rolku preklopíme tak, aby bol zašitý koniec na spodu.

4. Krok

Štrúdľu potrieme zvyšným maslom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi 35–40 minút, alebo kým štrúdľa nie je zlatohnedá.

5. Krok

Štrúdľu necháme vychladnúť a posypeme ju práškovým cukrom.

6. Krok

Tip na servírovanie: podávajte ju so zmrzlinou

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov

Zaváranie

145 receptov