Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Jablková štrúdľa z ťahaného cesta
Jablková štrúdľa z ťahaného cesta je tradičný slovenský dezert, ktorý je obľúbený počas celého roka. Ak ju budete servírovať so zmrzlinou stane sa z nej letný dezert.
Ingrediencie
Pre cesto:
- 250 g hladká múka
- 2 ks vajcia
- 1⁄2 kl soli
- 100 ml vlažnej vody
- 2 Lyžice oleja
Pre náplň:
- 1 kg sladkých a kyslých jabĺk
- 150 g cukru
- 50 g rozpusteného masla
- 100 g hrozienok
- škorica podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme cesto. V miske zmiešame múku, vajcia, vodu, soľ a olej a vymiesime hladké cesto. Cesto necháme odpočívať 30 minút.
Zatiaľ si pripravíme náplň. Jablká olúpeme, nastrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou. Pridáme hrozienka.
Potom cesto vyvaľkáme na tenko na múkou posypanej doske. Rozotrieme na ňom rozpustené maslo a potom naložíme náplň rovnomerne na cesto. Okraje zbalíme a rolku preklopíme tak, aby bol zašitý koniec na spodu.
Štrúdľu potrieme zvyšným maslom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi 35–40 minút, alebo kým štrúdľa nie je zlatohnedá.
Štrúdľu necháme vychladnúť a posypeme ju práškovým cukrom.
Tip na servírovanie: podávajte ju so zmrzlinou