REKLAMA
Jablková žemľovka
Výborná
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
9
- 500 g vianočka
- 1 vajce
- 95 kryštálový cukor
- 25 g rozpustené maslo
- 25 g rozpustené maslo
- 100 ml mlieko
- 200 ml smotana na varenie
- 500 g odtučnený tvaroh
- 3 žĺtko
- 50 g práškový cukor
- 3 kus jablko
- 1 vanilkový cukor
- 2 kl škorica
- 3 vaječné bielka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Zmiešame 1 vajce, 1 žĺtko, 25g cukru, 25g masla, smotanu a mlieko. Nakrájame vianočku na drobné kusy a poriadne namočíme do pripravenej zmesi. Pripravíme so tvarohovú vrstvu. Dve žĺtka s práškový cukrom rozmiešame a pridáme tvaroh. Na jblkovú časť len postrúhame jablká a primiešame vanilínový cukor so škoricou. Na spodok zapekacej misky dáme vrstvu namočenej vianočky. Pridáme vrstvu jabĺk, použijeme všetky jablká. Na to pridáme tenkú vrstvu tvarohu, znovu vianočka, zvyšok tvarohu a opäť vianočku. Dáme piecť na 35 min pri 160°C. Zatiaľ si vyšľaháme sneh z bielkov a 70g cukru. Sneh pridáme na upečenú žemľovku a necháme ešte 10 min zapiecť pri 180°C.
2. Krok
Dobrú chuť kamoši!