REKLAMA
![Jablková žemľovka Jablková žemľovka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/mGECULRiIs2i7P1w0sko2Rr4bVY=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iXIfKqXu-F2xsNvVy3YW/0d62a8d64a66d7a240798049f7739c.jpeg)
Jablková žemľovka
Výborná
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
9
- 500 g vianočka
- 1 vajce
- 95 kryštálový cukor
- 25 g rozpustené maslo
- 25 g rozpustené maslo
- 100 ml mlieko
- 200 ml smotana na varenie
- 500 g odtučnený tvaroh
- 3 žĺtko
- 50 g práškový cukor
- 3 kus jablko
- 1 vanilkový cukor
- 2 kl škorica
- 3 vaječné bielka
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Zmiešame 1 vajce, 1 žĺtko, 25g cukru, 25g masla, smotanu a mlieko. Nakrájame vianočku na drobné kusy a poriadne namočíme do pripravenej zmesi. Pripravíme so tvarohovú vrstvu. Dve žĺtka s práškový cukrom rozmiešame a pridáme tvaroh. Na jblkovú časť len postrúhame jablká a primiešame vanilínový cukor so škoricou. Na spodok zapekacej misky dáme vrstvu namočenej vianočky. Pridáme vrstvu jabĺk, použijeme všetky jablká. Na to pridáme tenkú vrstvu tvarohu, znovu vianočka, zvyšok tvarohu a opäť vianočku. Dáme piecť na 35 min pri 160°C. Zatiaľ si vyšľaháme sneh z bielkov a 70g cukru. Sneh pridáme na upečenú žemľovku a necháme ešte 10 min zapiecť pri 180°C.
2. Krok
Dobrú chuť kamoši!