Jablkové crumble
Jablkové crumble je tradičné anglické dezertné jedlo, ktoré sa skladá z karamelizovaných jabĺk a vrstvy drobenky z múky, cukru a masla. Môže sa podávať teplé alebo studené a obvykle sa podáva s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo šľahanou smotanou.
Ingrediencie
Suroviny
- 70 g hladká múka
- 150 g mandľová múka
- 30 g hnedý cukor
- 20 g kryštálový cukor
- 50 g nesolené maslo
- štipka soli
Jablková náplň
- 250 g jablko
- 25 g kryštálový cukor
- 1 g citrónová kôra
- 20 g citrónová šťava
- 1⁄2 kl škorica
Najnovšie letáky
Postup
Preosejeme hladkú múku s mandľovou múkou.
Zdroj: Youtube
Všetky prísady na posýpku zmiešajte v kuchynskom robote a mixujeme kým sa nezmiešajú do konzistencie drobnej strúhanky.
Zdroj: Youtube
Mrveničku preložíme do misky.
Zdroj: Youtube
Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky.
Zdroj: Youtube
Do hrnca pridáme jablká a zmiešame ich s cukrom, mletou škoricou, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou. Varíme ich na miernom ohni 2 minúty, potom znížime teplotu a prikryté pokrievkou ich varíme ešte 6 minút, kým nezmäknú.
Zdroj: Youtube
Jablká necháme mierne vychladnúť a preložíme ich do zapekacej misy.
Zdroj: Youtube
Na jablká položíme mrveničku a jablkové crumble zapekáme vo vyhriatej rúre na 200°C zhruba 20 minút.
Zdroj: Youtube