REKLAMA
Jablkovo-arašidový koláčik
Hladká múka, erythritol, tuk (maslo/hera), arašidy, vajcia, mlieko.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
18
Cesto
- 400 g hladká múka
- 120 g erythritol
- 100 g arašidy nesolené
- 160 g maslo hera palmarin
- 2 vajcia PL mlieko
Plnka
- 790 g jablká po očistení
- 2 ks vanilínový cukor
- 1 kl škorica
- 1⁄2 kl mletý zázvor
- 1 kl punčová aróma
Poleva
- 100 g biela čokoláda
- 25 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Očistíme si jablká a všupke (nešúpeme ich) ich pokrájame na malé kúsky. Pridáme vanilínové cukre, škoricu, zázvor a punčovú arómu. Jablká podusíme. Na cesto si pripravíme múku, pridáme erythritol a dve vajíčka. Maslo/heru dáme rozpustiť a pridáme do mixéra k arašidom. Arašidy rozmixujeme a celu hmotu + kúsok mlieka spojíme s múkou a vypracujeme cesto. Vystelieme si formu. Podusené jablká rozmixujeme tyčovým mixérom. Vylejeme do vystlanej formy. Zvyšok cesta potrháme na jablká. Pečieme 30 min pri 180°C. Na záver rozpustíme bielu čokoládu s kúskom mlieka a polejeme ňou koláčik.
2. Krok
Dobrú chuť kamoši!