Jablkovo škoricové slimáky
Máte radi kysnuté cesto? No ešte radšej keď je poriadne naplnené a nie suché? Tieto slimáky potom musíte skúsiť. Skvelé, mäkučké, vláčne, prevoňané škoricou, proste MŇAM!
Ingrediencie
Na kvások
- 120 ml vlažné mlieko
- 1 čl trstinový cukor
- 1 balenie bśušené droždie
Cesto
- Kvások
- 200 g hladká pšeničná múka
- 100 g hladká špaldová múka
- 30 g trstinový cukor
- 1⁄2 čl soľ
- 40 g maslo
- 1 ks vajce
Plnka
- 60 g maslo
- 60 g erythritol cukor
- 5 g mletá škorica
- 5 veľkých jabĺk
- 1 čl masla
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si zarobíme kvások. Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru a vysypeme sušené droždie. Premiešame, prikryjeme utierkou a necháme 10 minút.
Do väčšej misy dáme múku, soľ, cukor, vajce, maslo izbovej teploty a pripravený kvások. Všetko spolu premiešame a rukou vyhnetieme nelepivé cesto.
Cesto dáme do misy a posypeme múkou. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť hodinu.
Kým nám kysne cesto, môžeme si pripraviť plnku. Maslo izbovej teploty, škoricu a sladidlo zmiešame.
Jablká očistíme a nastrúhame na hrubo. V hlbokej panvici rozpálime maslo a pridáme jablká. Jablká pár minút podusíme.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.
Potrieme maslovo-škoricovou plnkou a následne rovnomerne rozprestrieme po celej ploche jablká.
Cesto zrolujeme a môžeme krájať na jednotlivé slimáky.
Slimáky ukladáme na plech vymastený maslom.
Môžeme nechávať medzery, ešte narastú. Plech opäť prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť 20-30 minút.
Medzitým si zapneme rúru. Slimáky pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20-25 minút.