REKLAMA
Jablkovo škoricové slimáky

Jablkovo škoricové slimáky

Máte radi kysnuté cesto? No ešte radšej keď je poriadne naplnené a nie suché? Tieto slimáky potom musíte skúsiť. Skvelé, mäkučké, vláčne, prevoňané škoricou, proste MŇAM!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Na kvások

  • 120 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 čl trstinový cukor Pridané do
  • 1 balenie bśušené droždie Pridané do

Cesto

  • Kvások Pridané do
  • 200 g hladká pšeničná múka Pridané do
  • 100 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 30 g trstinový cukor Pridané do
  • 12 čl soľ Pridané do
  • 40 g maslo Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do

Plnka

  • 60 g maslo Pridané do
  • 60 g erythritol cukor Pridané do
  • 5 g mletá škorica Pridané do
  • 5 veľkých jabĺk Pridané do
  • 1 čl masla Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Ako prvé si zarobíme kvások. Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru a vysypeme sušené droždie. Premiešame, prikryjeme utierkou a necháme 10 minút.

2. Krok

Do väčšej misy dáme múku, soľ, cukor, vajce, maslo izbovej teploty a pripravený kvások. Všetko spolu premiešame a rukou vyhnetieme nelepivé cesto.

3. Krok

Cesto dáme do misy a posypeme múkou. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť hodinu.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1
4. Krok

Kým nám kysne cesto, môžeme si pripraviť plnku. Maslo izbovej teploty, škoricu a sladidlo zmiešame.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1
5. Krok

Jablká očistíme a nastrúhame na hrubo. V hlbokej panvici rozpálime maslo a pridáme jablká. Jablká pár minút podusíme.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1
6. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1
7. Krok

Potrieme maslovo-škoricovou plnkou a následne rovnomerne rozprestrieme po celej ploche jablká.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1
8. Krok

Cesto zrolujeme a môžeme krájať na jednotlivé slimáky.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1
9. Krok

Slimáky ukladáme na plech vymastený maslom.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1
10. Krok

Môžeme nechávať medzery, ešte narastú. Plech opäť prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť 20-30 minút.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1
11. Krok

Medzitým si zapneme rúru. Slimáky pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20-25 minút.

Jablkovo škoricové slimáky - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov