Zdroj: vm2002 from Canva
Jablkovo škoricové sušienky
Jablko a škorica, to je dokonalá kombinácia, ktorú si obzvlášť rada vychutnávam pri príprave sušienok. Ochutnajte tieto jednoduché a lahodné domáce jablkovo-škoricové sušienky, ktoré sú také chrumkavé a pritom vo vnútri jemne mäkké.
Ingrediencie
- 2 šálky hladká múka
- 1⁄2 šálky hnedého cukru
- 1 kus vajce
- 1⁄2 šálky masla
- 1⁄2 lyžičky Čajové Sódy bikarbóny
- 1⁄4 lyžičky soľ
- 1 kus jablko
- 1 lyžička mletej škorice
- 1⁄4 lyžičky mletého muškátového orieška
- 1⁄2 šálky ovsených vločiek
Najnovšie letáky
Postup
V mise zmiešame múku, sódu bikarbónu, soľ, mletú škoricu a muškátový oriešok. Toto sú suché ingrediencie, ktoré by mali byť vždy premiešané spolu a separátne od ostatných.
V inej mise zmiešame maslo s hnedým cukrom. Maslo by malo byť zmäknuté, nie roztopené, aby sušienky nezostali príliš tvrdé. Potom pridáme vajce a dôkladne všetko premiešame.
Do maslovej zmesi pridáme nastrúhané jablko. Ja preferujem strúhať jablko na hrubo, aby bolo cítiť kúsky v sušienkach, ale záleží na vašej preferencii.
Postupne pridávame suchú zmes do mokrej a miešame, kým nezískame cesto, ktoré nie je príliš lepkavé ani príliš suché.
Ak máte radi ovsené vločky v sušienkach, môžete ich teraz pridať. Dajú sušienkam ďalšiu textúru a vlákninu.
Cesto necháme odpočívať asi 15 minút, aby sa všetky chute prepojili.
Potom z neho vytvárame trojuholníčky (alebo iné tvary), ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Sušienky pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút, alebo kým nie sú pekne zlatohnedé.
Po vybratí z rúry sušienky necháme vychladnúť a môžeme ich dozdobiť podľa fantázie