Jablkovo-škoricový cheesecake
Ak máte radi kombináciu jabĺčok a škorice a obľubujete aj cheesecake, pripravte si v tejto kombinácii.
Ingrediencie
Základ
- 200 g sušienky ja som použila bezu cukru
- 60 g maslo
- 1 čl škorica
Jablkové pyré
- 4 ks jablká
- 1 balenie škoricový cukor
- voda
Krém
- 500 g tvaroh jemný
- 150 g nátierkové maslo
- 2 ks vajce
- 60 g trstinový cukor
- 2 pl vanilkový puding
- 1 čl škorica
Poleva
- 1 ks jablko
- 1 čl škorica
- 1⁄2 balenia vanilkový puding
- 50 voda
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme spolu so škoricou. Pridáme maslo a opäť mixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (24cm) vytlanej papierom na pečenie a rovnomerne utlačíme na dno. Dáme piecť na 180 stupňov 8-10 minút.
Jablká očistíme a nakrájame na drobno, zmiešame so škoricovým cukrom, zalejeme vodou a varíme do zmäknutia. Následne jablká ponorný mixérom rozmixujeme na pyré (mne vyšlo približne 450g).
Tvaroh s natierkovym maslom vyšľaháme. Prišlaháme vajíčka a jablkové pyré. Nakoniec pridáme pudingový prášok, skrociu a cukor a poriadne premiešame. Zmes vylejeme na sušienkovy základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne hodinu. Pri pečení cheesecake dávam na spodok rúry plech s vodou. Po dopečení nechame koalc vychladnúť v pootvorenej rúre.
Jablko očistíme a nastrúhame na hrubo, pridáme škoricu, pudingový prášok rozmiešaný vo vode. Varíme do zhustnutia, môžeme primiešať proteín a nakoniec zmes rozmixujeme ponorný mixérom. Navrstvíme na vychladnutý cheesecake a odložíme do chladničky.