Jablkovo- tvarohová štrúdľa so slaným karamelom a orechmi
Tento recept je na toto ročné obdobie ako vyšité. Jabĺčka, ktoré v našich záhradkách na nás netrpezlivo čakajú, kým ich oberieme a vyčarujeme z nich niečo, čo chutí nie len nám, ale celej rodinke a priateľom je ÚŽASNÁ vec. Kukni nižšie :) majte pekný deň :)
Ingrediencie
- 2 x Lístkové cesto (Dobroty od babičky Kláry) plátky
- 500 g syr cottage cheese
- 3 polievková lyžica hrozienka
- 1 čl Rumovej arómy
- 1 bal vanilkového cukru
- polovica balíčka Zlatého klasu
- 4 pl kryštálový cukor
- 3 čl mletej škorice
- kúsok strúhanka
- 10 jablko
Najnovšie letáky
Postup
Do jednej veľkej misy si dáme oba tvarohy primiešame k nim cukor, vanilkový cukor, zlatý klas, strúhanku, hrozienka s rumovou arómou, škoricu. Tieto suroviny dobre premiešame.
Do druhej misy si postrúhame jablká a rukami z nich vytlačíme šťavu. K nim samozrejme pridáme aj niekoľko lyžíc kryštálového cukru (ja osobne som pridala 3-4), kľudne aj viac, ak sú jabĺčka kyslé. Do tejto misy si preložíme suroviny z prvej misy a poriadne premiešame.
Cesto si vyvaľkáme na tenký plát a naplníme ho zmesou a následne zvaľkáme. Takto pripravenú štrúdľu si ešte pred vložením do rúry popicháme vidličkou.
Pečieme 20-30 min. pri teplote 200-250 C.
Pred vytiahnutím je dobré ak si štrúdľu aj z vrchu natriete jemne maslom.