REKLAMA
Jablkovo - tvarohové rezy bez pečenia!
Extra svieže, chutné a jednoduché. (27 x 23 cm)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Na dno formy
- 9 kusov veľkých piškót
Jablková vrstva
- 5 veľkých jabĺk
- 2 Lyžice cukru
- 1 šťava z citróna
- Štipka cejlónskej škorice
- 1 vanilkový puding
- 500 ml vody
- 2 Lyžice krupicového cukru do pudingu
Tvarohová vrstva
- 250 g roztierateľný tvaroh
- 200 ml smotana na šľahanie 33 percentnej
- 2 Lyžice práškového cukru
- Štipka pravej vanilky
- Voliteľné mandle plátky na posyp
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Jablká ošúpeme, nakrájame. Na panvici restujeme spolu s cukrom, škoricou, šťavou z 1 citróna. Ak by nám jabĺčka nepustili šťavu, podlejeme troškou vody. Restujeme do zmäknutia.
2. Krok
Vanilkový puding vymiešame s cukrom v 0,5 l vody a prilejeme k jablkám povaríme a nalejeme na pripravené piškóty.
3. Krok
Necháme vychladnúť.
4. Krok
Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a s vanilkou. Primiešame tvaroh a plnku nanesieme na vyhladnuté jabĺčka.
5. Krok
Dáme zachladiť a pred podávaním môžeme posypať plátkami mandlí (ktoré si restujeme na panvici do zlatista 💛)
6. Krok
Dobrú chuť 😍