REKLAMA
Jablkový koláč s čokoládou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 2 vajíčka
- 2 Lyžice čakankového sirupu
- 100 ml olivového oleja
- 200 ml plnotučného mlieka
- 1 balenie Prášku do pečiva
- 3 Lyžice kakaa
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1⁄2 lyžičky mletej vanilky
- 300 g hladkej múky
- 200 g nastrúhaných jabĺk
- na potretie džem
- mleté mandle na posypanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Vajíčka si vymiešame so sirupom. Pridáme olej a mlieko a zamiešame.
2. Krok
Ďalej pridáme prášok do pečiva, kakao, vanilku, perníkové korenie a múku. Dôkladne rozmiešame.
3. Krok
Nakoniec pridáme nastrúhané jablká a zamiešame.
4. Krok
Formu vystelieme papierom na pečenie a cesto vylejeme. Povrch posypeme mletými mandľami a vložíme do vyhriatej rúry.
5. Krok
Pečieme na 180/25 minút do zlatista.
6. Krok
Vyberieme a ešte horúci potrieme džemom a posypeme práškovým cukrom.
7. Krok
Použila som formu s priemerom 27cm.
8. Krok
Dobrú chuť!