REKLAMA
Jablkový perník
Perník je vďaka jablkám štavnatý a dlho vydrži vlhký. Je to rýchlovka, nepotrebujete mixér stačí jedna miska ;) A tá vôňa..
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 300 g polohrubá múka
- 200 g cukor kryštál
- 3 pl kakao
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- 5 ks vajce
- 1 kl sóda jedlá
- 1 kl korenie perníkové
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Múku, cukor, kakao, perníkové korenie a sódu zmiešame vo väčšej miske.
2. Krok
Jablká na hrubo nastrúhame a pridáme ich k zmesi spolu s vajcami, mliekom a olejom.
3. Krok
Plech vymastíme a vysypeme múkou. Zmes z misy vylejeme na plech a stierkou uhladíme.
4. Krok
Koláč pečieme asi 25 minút na 180 stupnov a podávame ku kávičke. Môžeme poliať ľubovoľnou polevou, alebo len zasnežiť cukrom.
5. Krok
Ja ho vždy natriem džemom a navrch dám rozpustenú čokoládu so smotanou.
6. Krok
Dobrú chuť