REKLAMA
Zdroj: CirclePS from Canva
Jablkový závin
Jablkový závin je obľúbený český dezert z lístkového cesta plnený kysnutými jablkami. Pridáva sa doň cukor, škorica a hrozienka. Tento dezert sa výborne hodí k čaju alebo káve.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 500 g Lístkové cesto
- 1 kg Kyslé jablká
- 150 g cukor
- 1 Lyžica škorica
- 1 vajcia Na trenie
- 100 g Hrozienka
- Práškový cukor na posypanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Jablká ošúpeme, vykrojíme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme cukor, škoricu a hrozienka a dobre premiešame.
2. Krok
Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na tenký plát.
3. Krok
Na cesto rozotrite pripravenú náplň, pričom nechajte asi 1 cm voľného miesta.
4. Krok
Cesto potrieme rozšľahaným vajcom a opatrne ho zrolujeme.
5. Krok
Štrúdľu ešte raz potrieme vajíčkom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-35 minút alebo dozlatista.
6. Krok
Po vychladnutí štrúdľu posypeme práškovým cukrom.