REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ge8KfTAko1cBPe6YC1gl/8b29c9beb95720906d458bb300388f.jpeg)
Zdroj: Mirka Žilková from FB: Mimi sweet cakes
Jadrové rožky
Recept na výborné jadrové (parížske) rožky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
50
Cesto:
- 250 g mletých orechov
- 250 g mletého cukru
- 1 kus vaječné žĺtko
- 1 kus celé vajce
Plnka:
- 4 kus vajcia
- 7 pl kryštálového cukru
- 4 pl kakaa
- 200 g masla
- 10 ml rumu
Ostatné:
- čokoláda na poliatie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na cca 45 častí.
2. Krok
Z každej časti vyvaľkáme šúlok, ktorý položíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Necháme trochu rozostupy medzi nimi.
3. Krok
Valčeky pečieme na 100°C pokiaľ nezrožuvejú. Mierne sa sploštia.
4. Krok
Plnku pripravíme tak, že nad parou vyšľaháme cukor s vajciami. Pridáme kakao, maslo a rum.
5. Krok
Pomocou cukrárenského vrecka nastriekame plnku na valčeky a následne ich namáčame v čokoláde.