REKLAMA
Šišky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
36
- 500 g múka hladká
- 4 pl cukor kryštálový
- 1 čl cukor kryštálový do kvásku
- 1 vajce žĺtky
- 300 ml mlieko ml do kvásku
- 1⁄2 kocky droždie
- 4 pl olej
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Z droždia, 100ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a lyžičky múky si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme vajce, žĺtky, cukor, olej, štipku soli, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 40 minút odpočívať.
2. Krok
Takéto vykysnuté cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát s priemerom 2 cm. Vykrajujeme pohárom kolieska s priemerom 5 cm. Do každej šišky do stredu pichneme prstom a vytvoríme dierku pre džem.
3. Krok
Necháme 15 minút odpočívať.
4. Krok
Do hrnca nalejeme olej necháme ho rozpáliť a začneme do neho dávať šišky vždy tou stranou nadol, kde je dierka.
5. Krok
Pretočíme a smažíme.
6. Krok
Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal.
7. Krok
Pocukrujeme práškovým cukrom, na každú šišku dáme džem a máme hotovo.