REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1VeIHRDZJaEM0G0nSaqD/2d72c02ab1c32172cc4eb689bb4c5a.jpeg)
Zdroj: FB: Homemade food
Jahodová bublanina s tvarohom
Recept na hrnčekovú vláčnu jahodovú bublaninu s tvarohom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 1 balenie syr cottage cheese
- 2 hrnčeky múka
- 3 ks vajcia
- 3 Lyžice kukuřičného škrobu
- 1⁄2 šálky cukru
- 1⁄2 šálky mlieka
- 1 pl oleja
- 1⁄2 pl prášku do pečiva
- kôra z citróna
- štipka soli
- mrazené jahody
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. Vymažte formu na pečenie maslom a posypte múkou.
2. Krok
Oddeľte bielka od žĺtkov a z v bielok vyšľahajte tuhý sneh so štipkou soli.
3. Krok
V druhej misky vymiešajte tvaroh so žĺtkami a cukrom.
4. Krok
Postupne k nemu pridávajte kukuričný škrob, mlieko olej a dôkladne miešajte.
5. Krok
Potom pridajte do zmesi prášok do pečiva a citrónovú kôru.
6. Krok
Nakoniec po častiach zapracujte bielka do zmesi.
7. Krok
Vylejte cesto do pripravenej formy a poukladajte naň jahody, ktoré vyberiete z mraziaka a necháte ich odmrznúť.
8. Krok
Jahodovú bublaninu s tvarohom dajte piecť do rúry na 25 až 30 minút.
9. Krok
Hotov bublaninu vyberte z rúry a nechajte ju na plechu vychladnúť.