:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kkClug7863Dn5cPdKgQr/f44795ddb18395262a171ca101caed.jpeg)
Jahodové cupcakes
Jemné, nadýchané a vláčne jahodové cupcakes sa vám roztopia v ústach! Tieto cupcakes sa ľahko pripravujú a sú plnené čerstvými jahodami, poliate krásnou ružovou jahodovou polevou.
Ingrediencie
Cesto
- 360 gr celozrnná múka
- 21⁄4 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 220 gr maslo
- 300 gr práškový cukor
- 3 vajcia
- 1 polievková lyžica vanilková esencia
- 120 gr kyslá smotana
- 120 ml plnotučné mlieko
- 220 gr čerstvé jahody
- Ružové potravinárske farbivo
Jahodový maslový krém
- 340 gr maslo
- 1⁄4 čajová lyžička soľ
- 720 gr práškový cukor
- 90 ml Jahodové pyré
- vanilková esencia
Najnovšie letáky
Postup
Na cupcakes: Predhrejte rúru na 180C. Dva plechy na 12 muffinov vyložíme papierovými košíčkami. V stredne veľkej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Vo veľkej mise mixéra s nástavcom s lopatkami vyšľahajte na strednej rýchlosti maslo do krémovej konzistencie. Pridajte cukor a šľahajte, kým nie je cesto ľahké a nadýchané, približne 5 minút.
Postupne pridajte vajcia jedno po druhom a pred pridaním ďalšieho šľahajte, kým sa úplne nezapracujú a nakoniec pridajte vanilku. Zvlášť v stredne veľkej miske zmiešajte kyslú smotanu a plnotučné mlieko. Pri nízkych otáčkach mixéra postupne pridajte tretinu múčnej zmesi do maslovej zmesi a potom polovicu zmesi z kyslej smotany. Postup opakujte striedavo s pridávaním múky a kyslej smotany. Následne pridajte nakrájané jahody a potravinárske farbivo, ak ste ho použili. Zmes rozdeľte do košíčkov. Pečte 20 - 25 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Nechajte niekoľko minút vychladnúť vo forme, potom košíčky vyberte a pokračujte v chladnutí na mriežke.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kkClug7863Dn5cPdKgQr/c23bc1751c53412ba18d01e52045f2.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na jahodový maslový krém: Vo veľkej miske alebo v mise mixéra s nadstavcom na šľahanie vyšľahajte maslo a soľ na strednej rýchlosti, až kým nevznikne veľmi krémový a ľahký krém, približne 5 minút. Pri nízkych otáčkach mixéra postupne pridávajte práškový cukor a jahodové pyré. Krém dochuťte vanilkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kkClug7863Dn5cPdKgQr/120f0cb4f66e3ebe8cd191f346b63b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zvýšte rýchlosť na strednú a ešte prešľahajte približne minútu. Krém preneste do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a rozotrite ho na vychladnuté cupcakes. Podľa potreby ozdobte čerstvými jahodami. Cupcakes môžete skladovať vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote bez polevy až 3 dni alebo v chladničke až 1 týždeň.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kkClug7863Dn5cPdKgQr/5389ea8b16183acfa348245fdd7632.jpeg)
Zdroj: Youtube