:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/46QZcPX_gEac1cHfExLb/057af5f10385eb107d8680b0e33205.jpeg)
Jahodové poháre
Tento osviežujúci dezert zvládne každý a výsledok stojí nielen za chuť, ale aj za pohľad. 😉
Ingrediencie
- 300 g čerstvé jahody
- 500 g biely grécky jogurt
- 10 g želatína v plátkoch 6 ks
- 2 Lyžice práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Jahody umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Vložíme ich do pohárikov, ktoré si uložíme šikmo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/46QZcPX_gEac1cHfExLb/8bd68763d8f9b55c21afbd61d0b157.jpeg)
3 plátky želatíny necháme 10 minút napučať v 250 ml studenej vody. Napučanú želatínu zahrievame za stále miešania, kým sa úplne nerozpustí. (ja som do nej pre lepší efekt pridala aj kvapku červeného potravinového farbiva). Ak máte radi sladšie dezerty, môžete do želatíny pridať a rozpustiť aj trochu kryštálového cukru. Po vychladnutí ňou zalejeme jahody tak, aby nám jahody úplne prekryla a poháre dáme stuhnúť do chladničky.
Zvyšné 3 plátky želatíny pripravíme rovnako ako pri jahodách a vmiešame ju spolu s práškovým cukrom do bieleho jogurtu. Túto jogurtovú zmes nalejeme na stuhnuté jahody v želatíne a dáme opäť do chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/46QZcPX_gEac1cHfExLb/2798c93af3fdfdfc2bb334400426e2.jpeg)
Vrch ozdobíme čerstvými jahodami, môžeme pridať lístky mäty alebo nastrúhanú čokoládu. Podávame chladené. Dobrú chuť! 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/46QZcPX_gEac1cHfExLb/653be99ddde67de0f4cc9b5e208053.jpeg)