Jahodový koláč s pudingom
Recept na výborný jahodový koláč s pudingom.
Ingrediencie
Na cesto:
- 200 g hladká múka
- 100 g masla
- 1 ks vajce
- 50 g práškového cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Na puding:
- 500 ml mlieka
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks pudingový prášok s príchuťou vanilky
- 3 Lyžice práškového cukru
Na jahodovú vrstvu:
- 500 g jahôd
- 2 Lyžice kukuřičného škrobu
- 2 Lyžice cukru
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravíme cesto. Do misky si vložíme hladkú múku, maslo nakrájané na kocky, práškový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Všetko mixérom spojíme do jednotnej hmoty. Následne pridáme vajce a vymiesime cesto. Ak je príliš lepkavé, pridajte ešte trochu múky. Hotové cesto si necháme odpočinúť v chladničke (aspoň 30 minút).
Počas toho si pripravíme puding. V hrnci si zohrejeme mlieko, do ktorého pridáme cukor a vanilkový cukor. V pudingovom prášku vytvoríme hladkú pastu s trochou vody. Keď mlieko zovrie, pridáme do neho pudingovú pastu a stále miešame, aby sa nám nevytvorili hrčky. Puding varíme podľa návodu z obalu. Hotový puding necháme vychladnúť.
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Cesto rozvaľkáme na doske. Tvarujeme kraj, aby sme vytvorili okrajovú časť.
Na cesto si nanesieme vychladený puding. Na vrch naložíme očistené a nakrájané jahody. Jahody posypeme cukrom zmiešaným s kukuričným škrobom a koláč dáme piecť do rúry na 40-45 minút.