Jahodový koláč s tvarohom
Zákusok na malý plech. Pár kúskov koláča pokojne aj na bežný deň. Svieži, tvarohový, s jahodami, s čokoládou
Ingrediencie
Korpus
- 2 ks vajcia
- 60 g erythritol cukor
- 100 ml mlieko
- 70 g hladká špaldová múka
- 30 g kakao
- 1⁄2 balenia prášok do pečiva
Krém
- 250 g tvaroh jemný v papieri
- 250 g tvaroh polotučný jemný vo vaničke
- 150 g kyslá smotana ja som použila
- 60 g sladidlo
- vanilka mletá
- jahody
Poleva
- 100 g Horká čokoláda
- 50 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko a následne preosejeme kakao, múku a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do malej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov 20 minút. Po dopečení necháme vychladnúť. Z cesta môžeme stiahnuť papier na pečenie a vrátiť späť do formy.
Na krém zmiešame všetky ingrediencie okrem jahôd. Jahody nakrájame na polovicu, prípadne na tri časti ak sú väčšie. Jahody poukladáme na upečený korpus. Na jahody rozotrieme krém.
Čokoládu nakrájame na menšie kúsky a spolu s mliekom ju roztopíme. Miešame kým nevznikne hladká poleva. Polevu, nie horúcu, vylejeme na tvarohový krém, rovnomerne rozotrieme a odložíme do chladničky.