Japonské mochi koláčiky
Mochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú zo sladkej ryžovej pasty. Sú vyplnené rozličnými plnkami.
Ingrediencie
- 120 g horúce plnotučné mlieko
- 30 g cukor
- 4 g olej
- 1 g soľ
- 80 g ryžová múka
- 200 g sušený kokos
- horúca voda
Najnovšie letáky
Postup
Sušený kokos zmiešame s horúcou vodou.
Zdroj: Youtube
Kokos necháme hodinu odpočívať a cez sitko ho scedíme. Môžeme ho jemne vareškou popritláčať.
Zdroj: Youtube
Kokos dusíme pod pokrievkou na pare 30 minút.
Zdroj: Youtube
Do horúceho mlieka nasypeme cukor, soľ a prilejeme olej.
Zdroj: Youtube
Kvôli zafarbeniu pridáme do mlieka potravinárske farbivo a zamiešame ho.
Zdroj: Youtube
Do misky nasypeme lepkavú ryžovú múku a zalejeme ju mliekom.
Zdroj: Youtube
Vzniknutú kašu nalejeme na panvicu a varíme ju na slabom ohni do stuhnutia.
Zdroj: Youtube
Takto vyzerá stuhnuté cesto.
Zdroj: Youtube
Cesto rozdelíme na 4 časti.
Zdroj: Youtube
Ruky si navlhčíme, aby sa nám cesto na ne nelepilo.
Do každej časti rukami zabalíme červenú fazuľovú pastu.
Zdroj: Youtube
Mochi obalíme v kokose.
Zdroj: Youtube