:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/6a52557a107afd501f9191837f30fd.jpeg)
Japonské mochi koláčiky
Mochi sú tradičné japonské koláčiky, ktoré sa vyrábajú zo sladkej ryžovej pasty. Sú vyplnené rozličnými plnkami.
Ingrediencie
- 120 g horúce plnotučné mlieko
- 30 g cukor
- 4 g olej
- 1 g soľ
- 80 g ryžová múka
- 200 g sušený kokos
- horúca voda
Najnovšie letáky
Postup
Sušený kokos zmiešame s horúcou vodou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/734f9e02314b0aa8412149409e5b8b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Kokos necháme hodinu odpočívať a cez sitko ho scedíme. Môžeme ho jemne vareškou popritláčať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/0c2de385d481a6f648aff92f351a35.jpeg)
Zdroj: Youtube
Kokos dusíme pod pokrievkou na pare 30 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/94ac65ad87efe52ecca05e47cfe63a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do horúceho mlieka nasypeme cukor, soľ a prilejeme olej.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/354ea22d78fcceb46df689c56aaff0.jpeg)
Zdroj: Youtube
Kvôli zafarbeniu pridáme do mlieka potravinárske farbivo a zamiešame ho.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/cf8bf0a6dc1017b403bfc5ddec2be3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do misky nasypeme lepkavú ryžovú múku a zalejeme ju mliekom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/eb8aa0851e14b72e59e176f23c1890.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vzniknutú kašu nalejeme na panvicu a varíme ju na slabom ohni do stuhnutia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/3d9be51b54ddf0c22261af76a7395f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Takto vyzerá stuhnuté cesto.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/bf6d2fec22e14fcd1dff610bd6d400.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cesto rozdelíme na 4 časti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/74488cf8bbb86e4272f5f2a2c13692.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ruky si navlhčíme, aby sa nám cesto na ne nelepilo.
Do každej časti rukami zabalíme červenú fazuľovú pastu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/b1ba1a0e35aee93e5a2ad88d33a96e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mochi obalíme v kokose.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1CxWmbILmF1OCkOKLFvw/363e46dd530ac3550379c2151f12a8.jpeg)
Zdroj: Youtube