:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-S-PYSIFq4Rhm4-afCkU/1bf9310ca9fae5b124aa2004152a48.jpeg)
Jednoduchá hovädzia roštenka
Výborná a šťavnatá hovädzia roštenka pripravená na grile v obloženej žemli.
Ingrediencie
- 1 ks hovädzia roštenka
- olej na potretie
- soľ
- kajenské korenie
- horčicový prášok
- mleté čierne korenie
- citrónové korenie
- vínny ocot
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si roštenku. Odstránime prebytočnú kožu a blany. Potrieme ju olejom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-S-PYSIFq4Rhm4-afCkU/fe5cc1e8376ade534087fe57baab03.jpeg)
Zdroj: Youtube
V miske si namiešame zmes korenia. Zmiešame soľ s kajenským korením, čiernym korením, horčicovým práškom a citrónovým korením.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-S-PYSIFq4Rhm4-afCkU/250f7ab449d7c3aabe0398ccb15c8b.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hovädziu roštenku posypeme korením zo všetkých strán.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-S-PYSIFq4Rhm4-afCkU/a004d3c3e30bfa8d505c2af295494f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do alobalovej misy nalejeme vodu a červený vínny ocot.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-S-PYSIFq4Rhm4-afCkU/a5217a95df00b3722dbf5896e027c7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nakoniec roštenku posypeme ešte rozmarínom a girlujeme na 190°C približne 80 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-S-PYSIFq4Rhm4-afCkU/407e0c9d20220242d8242cc3c13a52.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hovädziu roštenku nakrájame na tenké plátky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-S-PYSIFq4Rhm4-afCkU/11f0cdbbadbe1cb4cce0dcdc008495.jpeg)
Zdroj: Youtube
Podávame ju v žemli, ktorá je natretá dijonskou horčicou s cibuľou, syrom, rukolou, sušenou paradajkou, olivami, feta syrom a chili omáčkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-S-PYSIFq4Rhm4-afCkU/be90bbc0b0639695cfbb21f1d2a6cb.jpeg)
Zdroj: Youtube