Jednoduchá hovädzia roštenka
Výborná a šťavnatá hovädzia roštenka pripravená na grile v obloženej žemli.
Ingrediencie
- 1 ks hovädzia roštenka
- olej na potretie
- soľ
- kajenské korenie
- horčicový prášok
- mleté čierne korenie
- citrónové korenie
- vínny ocot
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si roštenku. Odstránime prebytočnú kožu a blany. Potrieme ju olejom.
Zdroj: Youtube
V miske si namiešame zmes korenia. Zmiešame soľ s kajenským korením, čiernym korením, horčicovým práškom a citrónovým korením.
Zdroj: Youtube
Hovädziu roštenku posypeme korením zo všetkých strán.
Zdroj: Youtube
Do alobalovej misy nalejeme vodu a červený vínny ocot.
Zdroj: Youtube
Nakoniec roštenku posypeme ešte rozmarínom a girlujeme na 190°C približne 80 minút.
Zdroj: Youtube
Hovädziu roštenku nakrájame na tenké plátky.
Zdroj: Youtube
Podávame ju v žemli, ktorá je natretá dijonskou horčicou s cibuľou, syrom, rukolou, sušenou paradajkou, olivami, feta syrom a chili omáčkou.
Zdroj: Youtube