Jednoduchá hubová omáčka so smotanou - recept
Táto hubová omáčka k mäsu je rýchla a chutná. Vyskúšajte ! Samozrejme existuje viacero variant, stačí len zmeniť druh húb - napríklad dubáková omáčka k mäsu alebo aj veľmi chutná hríbová omáčka so smotanou.
Ingrediencie
- 3 ks kuracie prsia
- soľ
- korenie mleté čierne
- 2 Lyžice hladká múka
- 5 lyžíc olivového oleja
- 2 Lyžice maslo
- 250 g šampiňónov
- 2 strúčiky cesnak
- 100 ml bieleho vína
- 150 ml bujón
- 180 ml smotany na šľahanie
- 1⁄2 hrnček parmezán
- petržlenová vňať a pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na tenšie plátky. Každý kúsok osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou.
Zdroj: Youtube
Na panvicu dáme olej a opekáme prsia z oboch strán 3 minúty. Potom ich vyberieme a dáme stranou.
Zdroj: Youtube
Na rovnakej panvici pridáme do výpeku maslo, necháme rozpustiť a dáme nakrájané a očistené šampiňóny. Chvíľu miešame, kým nepustia šťavu.
Zdroj: Youtube
K hubám pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak.
Zdroj: Youtube
Ďalej pridáme biele víno, chvíľku pomiešame a zalejeme vývarom.
Zdroj: Youtube
Necháme prepojiť suroviny a občasne miešame. Pridáme smotanu na šľahanie a parmezán.
Zdroj: Youtube
Kuracie prsia vložíme späť na panvicu do omáčky a necháme pár minút na miernom ohni.
Zdroj: Youtube
Ku koncu pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pažítku. Trochu čerstvej si môžeme nechať aj na ozdobu.
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť. Ak chcete vyskúšať fit verziu - pripravte si hubovú omáčku bez smotany