:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/37c0f668f209accb9cef119bc88467.jpeg)
Jednoduchá hubová omáčka so smotanou - recept
Táto hubová omáčka k mäsu je rýchla a chutná. Vyskúšajte ! Samozrejme existuje viacero variant, stačí len zmeniť druh húb - napríklad dubáková omáčka k mäsu alebo aj veľmi chutná hríbová omáčka so smotanou.
Ingrediencie
- 3 ks kuracie prsia
- soľ
- korenie mleté čierne
- 2 Lyžice hladká múka
- 5 lyžíc olivového oleja
- 2 Lyžice maslo
- 250 g šampiňónov
- 2 strúčiky cesnak
- 100 ml bieleho vína
- 150 ml bujón
- 180 ml smotany na šľahanie
- 1⁄2 hrnček parmezán
- petržlenová vňať a pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na tenšie plátky. Každý kúsok osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/04aec9ab3506aecf9ffa681e39ddfc.png)
Zdroj: Youtube
Na panvicu dáme olej a opekáme prsia z oboch strán 3 minúty. Potom ich vyberieme a dáme stranou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/f7cc682faec507188827cd25f5afd9.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na rovnakej panvici pridáme do výpeku maslo, necháme rozpustiť a dáme nakrájané a očistené šampiňóny. Chvíľu miešame, kým nepustia šťavu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/b39fca30ed6c4e2adfa8678b5064a7.png)
Zdroj: Youtube
K hubám pridáme na malé kúsky nakrájaný cesnak.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/34597f8f0fc57baed625d41f77beea.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ďalej pridáme biele víno, chvíľku pomiešame a zalejeme vývarom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/fb2f611e797528a956646fe0cd6818.jpeg)
Zdroj: Youtube
Necháme prepojiť suroviny a občasne miešame. Pridáme smotanu na šľahanie a parmezán.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/72203b4b99f4819d0cadee8cce5324.png)
Zdroj: Youtube
Kuracie prsia vložíme späť na panvicu do omáčky a necháme pár minút na miernom ohni.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/2e66b9951a440731bb0a073b6382ef.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ku koncu pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pažítku. Trochu čerstvej si môžeme nechať aj na ozdobu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1rF7n90u92ooI3tpg9IG/29bc2c09f0c13c2592290445d85d63.jpeg)
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť. Ak chcete vyskúšať fit verziu - pripravte si hubovú omáčku bez smotany