Jednoduchá orechová torta
Jednoduchá, no zároveň dobre vyzerajúca i chutná torta. Ak máte sviatok a čakáte návštevu, nemusíte tortu objednávať a jednoducho si ju pripravte aj sami
Ingrediencie
Korpus
- 5 ks vajec
- 150 g kryštálový cukor
- 2 pl olej
- 2 pl voda
- 150 g Mleté vlašské orechy
- 150 g hladká múka
- 1 balenie prášok do pečiva
- vanilková aróma
Krém
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 pl práškový cukor
- 100 g Horká čokoláda
Navyše
- ríbezľový džem
Najnovšie letáky
Postup
Z bielkov začneme šľahať sneh. Keď sa tvorí pena prisypávame cukor a šľaháme do tuha.
Žĺtky zmiešame s vodou, olejom a vanilkovou arómou.
Žĺtkovú zmes ručne metličkou vmiešame k bielkom. Miešame zľahka.
Následne k zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a prisypeme orechy. Opäť zľahka premiešame.
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov. Čas nemám odmeraný, no približne 35-40 minút. Skontrolujeme špáradlom.
Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.
Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie, prišľaháme aj cukor.
Čokoládu roztopíme.
Čokoládu (nie horúcu) zmiešame s mascarpone krémom. Ja časť krému opatrne primiešam k čokoláde, aby sa teploty vyrovnali, a až potom čokoládovú zmes pridávam ku krému.
Korpus prerežeme na polovicu, potrieme džemom a naplníme krémom. Prikryjeme druhou časťou korpusu a na vrch rozotrieme zvyšný krém. Ozdobíme podľa predstáv a odložíme do chladničky stuhnúť.