REKLAMA
Jednoduchá orechová torta

Jednoduchá orechová torta

Jednoduchá, no zároveň dobre vyzerajúca i chutná torta. Ak máte sviatok a čakáte návštevu, nemusíte tortu objednávať a jednoducho si ju pripravte aj sami

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16

Korpus

  • 5 ks vajec Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do
  • 150 g Mleté vlašské orechy Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • 1 balenie prášok do pečiva Pridané do
  • vanilková aróma Pridané do

Krém

  • 500 g mascarpone Pridané do
  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do
  • 100 g Horká čokoláda Pridané do

Navyše

  • ríbezľový džem Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Z bielkov začneme šľahať sneh. Keď sa tvorí pena prisypávame cukor a šľaháme do tuha.

2. Krok

Žĺtky zmiešame s vodou, olejom a vanilkovou arómou.

3. Krok

Žĺtkovú zmes ručne metličkou vmiešame k bielkom. Miešame zľahka.

4. Krok

Následne k zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a prisypeme orechy. Opäť zľahka premiešame.

5. Krok

Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170 stupňov. Čas nemám odmeraný, no približne 35-40 minút. Skontrolujeme špáradlom.

6. Krok

Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.

7. Krok

Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie, prišľaháme aj cukor.

8. Krok

Čokoládu roztopíme.

9. Krok

Čokoládu (nie horúcu) zmiešame s mascarpone krémom. Ja časť krému opatrne primiešam k čokoláde, aby sa teploty vyrovnali, a až potom čokoládovú zmes pridávam ku krému.

10. Krok

Korpus prerežeme na polovicu, potrieme džemom a naplníme krémom. Prikryjeme druhou časťou korpusu a na vrch rozotrieme zvyšný krém. Ozdobíme podľa predstáv a odložíme do chladničky stuhnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Cestoviny

518 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Zaváranie

145 receptov