Zdroj: FB - NAJLEPŠIE pozbierané RECEPTY
Jednoduchá sviečková na smotane
Najlepšia sviečková na smotane, kto by ju nemal rád ?
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho stehna
- 2 mrkiev
- 1 petržlen
- 3 stonky zeleru
- 1 l hovädzí vývar
- 50 ml olej
- 100 g slanina
- 250 ml smotana na varenie
- 3 listy bobkový list
- 1 vetvička tymiánu
- 6 guličiek celého nového korenia
- 2 pl sušených brusníc
- gnocchi
- brusnicový džem
- kyslá smotana
Najnovšie letáky
Postup
Mäso umyjeme, odblaníme a zo všetkých strán osolíme. Slaninu nakrájame na dlhé pásiky a dáme na pár minút do mrazničky. Mäso prešpikujeme slaninou.
V hrnci zohrejeme olej. Mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Vyberieme ho a dáme bokom. V hrnci následne opečieme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme brusnice, vetvičku tymianu, bobkový list a nové korenie.
Mäso vrátime naspäť a zalejeme vývarom. Prikryjeme a dáme na 80 minút do rúry pri teplote 180°C. Občas polejeme vývarom. Po 80 minútach mäso vyberieme a dáme na tanier. Prikryme alobalom.
Z hrnca vyberieme tymian, bobkové listy a korenie. Zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu na varenie a v prípade potreby dochutíme soľou a korením. Pár minút povaríme.
Knedľu nakrájame a zohrejeme nad parou. Mäso nakrájame na tenké plátky. Podávame s omáčkou, kopčekom kyslej smotany a brusnicového džemu.
Dobrú chuť
Použiť hovädziu falošnú sviečkovú zo stehna. Do základu cibuľa, slanina, divoké korenie : celé čierne korenie nové korenie, štipka tymianu, bobkový list 3 plátky citrónu koreniny dáme do čajového šírka, robíme v Kuchta, riedime 3,5 mliekom a rozmixsuješ