Jednoduchá tvarohová torta
Chutná tvorohová torta s ovocím a želatinou.
Ingrediencie
Korpus
- 3 vajcia
- 3 pl krys ta love ho cukru
- 3 pl oleja
- 3 pl polohrubej mu ky
- 1 čl pra s ok do pec iva
- Štipka soľ
Krém
- 350 ml smotany na s l ahanie
- 250 g tvaroh jemný
- 1 bali c ek vanilkove ho cukru
- 5 pl pra s kove ho cukru
- 1 bali c ek pra s kovej z elati ny
Ovocné želé
- 300 g lesne ho ovocia
- 400 ml voda
- s t ava z jedne ho citro na
- 1 bali c ek zelati ny
Najnovšie letáky
Postup
Z bielkov,soli a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne k nemu pridáme žĺtky, olej, múku a prášok do pečiva. Korpus upečieme v okrúhlej forme asi 30 minút na 180 stupňov.
Zdroj: Youtube
Do malej nádoby dáme 4 polievkové lyžice vody a pridáme balíček želatíny, želatínu necháme napučať, mierne ju zohrejeme v mikrovlnke a zmiešame s 50 ml smotany. Takto pripravenú želatínu zmiešame so zvyškom smotany, tvarohom, vanilkovým a práškovým cukrom na hladký krém.
Zdroj: Youtube
Želatínu rozrobíme vo vode a ochutíme citrónovou šťavou a cukrom podľa chuti.
Zdroj: Youtube
Krém rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť v chladničke. Na stuhnutý krém poukladáme lesné ovocie a zalejeme želatínou. Hotovú tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Zdroj: Youtube