Zdroj: Freepik
Jednoduchá zeleninová frittata so syrom
Táto zeleninová frittata je ideálna na zdravý začiatok dňa alebo na slaný brunch, je chutná a zdravá a poteší všetkých.
Ingrediencie
- 8 kus Veľké vajcia
- 1⁄4 pohár Mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 Stredne veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1 Cuketa, nakrájaná
- 2 poháre Umytý a osušený čerstvý špenát
- 2 strúčiky Cesnaku, jemne nasekaného
- 2 pl Olivového oleja
- 1 pohár Strúhaného syra čedar
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 °C.
V miske rozšľahajte vajcia, mlieko, soľ a korenie. Korenie môže byť potrebné upraviť podľa použitej zeleniny a syra; ak je váš syr obzvlášť slaný, môže byť vhodné menej soli.
Na strednom ohni rozohrejte olivový olej v panvici vhodnej do rúry. Pridajte cibuľu, červenú papriku a cuketu a restujte ich približne 5-7 minút, kým zelenina mierne nezmäkne. Neprepáľte ju, pretože sa bude ďalej variť v rúre.
Do panvice pridajte cesnak a smažte ho ešte 1 minútu, kým sa nerozvonia.
Pridajte špenát a varte, kým nezvädne, približne 1-2 minúty. Môže sa to zdať ako veľa špenátu, ale po uvarení sa výrazne zmenší.
Zeleninu na panvici zalejte vaječnou zmesou, aby bola všetka zelenina pokrytá. Rovnomerne posypte strúhaným syrom.
Panvicu presuňte do predhriatej rúry a pečte približne 20-25 minút alebo kým vajcia nie sú hotové a vrch nie je ľahko zlatistý.
Pred krájaním a podávaním nechajte niekoľko minút vychladnúť. Nielenže to umožní frittate usadiť sa, ale tiež som zistil, že to zvýrazní jej chuť.