REKLAMA

Zdroj: Freepik

Jednoduché chutné opečené crostini

Toto Crostini obsahuje šťavnaté paradajky, voňavú bazalku a roztopenú mozzarellu, ktoré sa kombinujú na chrumkavom opečenom chlebe.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 ks veľká bageta Pridané do
  • 2 ks Zrelé paradajky Pridané do
  • čerstvé listy bazalky Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Mleté korenie podľa chuti Pridané do
  • 200 g mozzarella Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Počas predhrievania nakrájajte bagetu na 1,5 cm hrubé kolieska - podľa mojich skúseností ju krájajte na šikmo, aby ste získali väčšiu plochu na umiestnenie polevy.

2. Krok

Nakrájané kolieska bagety položte na plech a zľahka pokvapkajte olivovým olejom. Dochuťte trochou soli a korenia. Pomôže to zabezpečiť, aby každé crostini dostalo chuťový nádych.

3. Krok

Plátky bagety opekajte v rúre asi 10 minút alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Nezabudnite ich často kontrolovať, pretože z dokonale opečených sa môžu pomerne rýchlo spáliť.

4. Krok

Kým sa chlieb opeká, nakrájajte paradajky na kocky a mozzarellu na plátky.

5. Krok

Keď sú plátky chleba hotové, nechajte ich niekoľko minút vychladnúť. Potom každý plátok rovnomerne obložte nakrájanými paradajkami a mozzarellou. Príjemný dojem dodá aj pridanie niekoľkých pásikov bazalky, tu ide naozaj o čerstvé chute.

6. Krok

Plech vložte späť do rúry a pečte ďalších 5 až 6 minút alebo kým sa syr nádherne nerozpustí. Pozorne ich sledujte, aby sa nepripálili.

7. Krok

Crostini ihneď podávajte. Na záver ich môžete pokvapkať olivovým olejom alebo balzamikovou glazúrou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4590 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov