Zdroj: Freepik
Jednoduché chutné opečené crostini
Toto Crostini obsahuje šťavnaté paradajky, voňavú bazalku a roztopenú mozzarellu, ktoré sa kombinujú na chrumkavom opečenom chlebe.
Ingrediencie
- 1 ks veľká bageta
- 2 ks Zrelé paradajky
- čerstvé listy bazalky
- olivový olej
- Soľ podla chuti
- Mleté korenie podľa chuti
- 200 g mozzarella
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Počas predhrievania nakrájajte bagetu na 1,5 cm hrubé kolieska - podľa mojich skúseností ju krájajte na šikmo, aby ste získali väčšiu plochu na umiestnenie polevy.
Nakrájané kolieska bagety položte na plech a zľahka pokvapkajte olivovým olejom. Dochuťte trochou soli a korenia. Pomôže to zabezpečiť, aby každé crostini dostalo chuťový nádych.
Plátky bagety opekajte v rúre asi 10 minút alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé. Nezabudnite ich často kontrolovať, pretože z dokonale opečených sa môžu pomerne rýchlo spáliť.
Kým sa chlieb opeká, nakrájajte paradajky na kocky a mozzarellu na plátky.
Keď sú plátky chleba hotové, nechajte ich niekoľko minút vychladnúť. Potom každý plátok rovnomerne obložte nakrájanými paradajkami a mozzarellou. Príjemný dojem dodá aj pridanie niekoľkých pásikov bazalky, tu ide naozaj o čerstvé chute.
Plech vložte späť do rúry a pečte ďalších 5 až 6 minút alebo kým sa syr nádherne nerozpustí. Pozorne ich sledujte, aby sa nepripálili.
Crostini ihneď podávajte. Na záver ich môžete pokvapkať olivovým olejom alebo balzamikovou glazúrou.