Zdroj: Pixabay : Engin_Akyurt
Jednoduché gaštany v rúre
Nie je nič lepšie ako čerstvo upečené gaštany v rúre. Sladká, orechová chuť týchto plodov v kombinácii s praskajúcim, útulným ohňom je jednoducho neprekonateľná. Gaštany pripravujem už roky a zistil som niekoľko dôležitých aspektov, o ktoré by som sa s vami rád podelil.
Ingrediencie
- 1 kg Gaštany
- soľ
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Najprv gaštany dôkladne umyte. Potom ostrým nožom narežte šupku gaštanov. Dávajte pozor, aby ste ovocie príliš nepoškodili. Šupka by mala byť narezaná len natoľko, aby mohla uniknúť vodná para a aby sa zabránilo prasknutiu gaštanov počas pečenia. - Je normálne, že niektoré gaštany pri pečení prasknú. To sa však dá minimalizovať narezaním šupky.
Vydlabané gaštany vložte do misky a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte gaštany vo vode namočené asi 15 minút. Namáčaním v rúre sa gaštany stanú chrumkavými a rovnomerne upečenými.
Predhrejte rúru na 200 °C (horný/spodný ohrev). Gaštany poukladajte na plech a rovnomerne ich osoľte. V závislosti od veľkosti gaštanov budú potrebovať 20 až 30 minút v rúre. Gaštany pravidelne otáčajte, aby sa rovnomerne upiekli. - Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti gaštanov. Preto začnite gaštany kontrolovať po 20 minútach a v prípade potreby predĺžte čas pečenia.
Keď sú gaštany upečené, vyberte ich z rúry a nechajte ich krátko vychladnúť. Gaštany podávajte teplé a vychutnajte si ich lahodnú chuť. Chutná vegánska pochúťka na jeseň!