REKLAMA

Zdroj: Pixabay : Engin_Akyurt

Jednoduché gaštany v rúre

Nie je nič lepšie ako čerstvo upečené gaštany v rúre. Sladká, orechová chuť týchto plodov v kombinácii s praskajúcim, útulným ohňom je jednoducho neprekonateľná. Gaštany pripravujem už roky a zistil som niekoľko dôležitých aspektov, o ktoré by som sa s vami rád podelil.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Gaštany Pridané do
  • soľ Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Najprv gaštany dôkladne umyte. Potom ostrým nožom narežte šupku gaštanov. Dávajte pozor, aby ste ovocie príliš nepoškodili. Šupka by mala byť narezaná len natoľko, aby mohla uniknúť vodná para a aby sa zabránilo prasknutiu gaštanov počas pečenia. - Je normálne, že niektoré gaštany pri pečení prasknú. To sa však dá minimalizovať narezaním šupky.

2. Krok

Vydlabané gaštany vložte do misky a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte gaštany vo vode namočené asi 15 minút. Namáčaním v rúre sa gaštany stanú chrumkavými a rovnomerne upečenými.

3. Krok

Predhrejte rúru na 200 °C (horný/spodný ohrev). Gaštany poukladajte na plech a rovnomerne ich osoľte. V závislosti od veľkosti gaštanov budú potrebovať 20 až 30 minút v rúre. Gaštany pravidelne otáčajte, aby sa rovnomerne upiekli. - Čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti gaštanov. Preto začnite gaštany kontrolovať po 20 minútach a v prípade potreby predĺžte čas pečenia.

4. Krok

Keď sú gaštany upečené, vyberte ich z rúry a nechajte ich krátko vychladnúť. Gaštany podávajte teplé a vychutnajte si ich lahodnú chuť. Chutná vegánska pochúťka na jeseň!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov