:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2xZNTc3KzQN6CgspkmpS/922ed30fc46b21b97bc1dc6e9ff307.jpeg)
Jednoduché kari z červenej šošovice s batatmi
Ak hľadáte skutočný zážitok pre vaše chuťové poháriky, tak toto jednoduché kari z červenej šošovice s batatmi musíte vyskúšať. Je to jednoduché a výživné jedlo, vhodné aj pre vegánov.
Ingrediencie
Suroviny
- 100 g červenej šošovice
- 1 veľké sladký zemiak 200 g
- 1 pl červenej kari pasty
- 2 pl paradajkového pretlaku
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 malé Cibuľa
- 1 pl olivového oleja
- 1 čl kari korenia
- Štipka zázvorového korenia alebo čerstvo nastrúhaného zázvoru
- 3⁄4 čl soli
- čerstvá petržlenová vňať alebo koriander na posypanie
- 200 ml kokosového mlieka alebo ml kokosovej smotany
Na prílohu
- 80 g basmati ryža
- 1⁄2 čl soľ
- čerstvá petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a všetky koreniny a párkrát ich premiešame na stredne silnom plameni.
Pridáme kari pastu, paradajkový pretlak a zmes ešte minútu restujeme.
Potom pridáme prepláchnutú šošovicu, očistený a na malé kúsky nakrájaný batat a restujeme ich približne 2 minúty.
Potom pridáme kokosové mlieko (alebo smotanu) a pridáme 200 ml vody a soľ.
Hrniec zakryjeme a kari necháme variť na slabom plameni približne 20 - 25 minút, pričom ho občas skontrolujeme a v prípade potreby doplníme vodu a zamiešame.
Ryžu prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme dvojnásobným objemom vody.
Osolíme ju, pridáme k nej čerstvé bylinky a varíme ju do mäkka, pod pokrievkou na slabom plameni, približne 15 minút.
Hotové kari posypeme čerstvými bylinkami a podávame spolu s uvarenou ryžou.