Zdroj: Freepik
Jednoduché klasické mini tvarohové koláčiky
Tieto mini tvarohové koláčiky sú ideálne na večierky alebo rodinné oslavy, pretože sú pohodlne porciované - jednoznačne sa hodia pre dav.
Ingrediencie
Kôrka:
- 11⁄2 poháre Omrvinky z grahamových sušienok
- 4 pl maslo rozpustené
- 2 pl kryštálový cukor
Náplň:
- 16 uncí zmäknutý smotanový syr
- 1 pohár kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
- 2 veľké vajcia
- 1⁄4 pohár múka
- 1⁄2 pohár kyslá smotana
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 163 °C a vyložte formu na muffiny vložkami na muffiny. Odporúčam použiť silikónové formičky, pretože umožňujú ľahké uvoľňovanie mini tvarohových koláčikov.
V stredne veľkej miske zmiešajte grahamové sušienky, rozpustené maslo a 2 lyžice cukru. Táto zmes bude tvoriť kôrku vašich cheesecakov. Zmes na kôrku rozdeľte do vyložených košíčkov na muffiny a pevne ju pritlačte na dno každého z nich.
Vo veľkej miske vyšľahajte zmäknutý smotanový syr, kým nie je ľahký a nadýchaný. Postupne pridávajte 1 šálku cukru a pokračujte v šľahaní, kým sa dobre nezmieša.
Postupne pridávajte vanilkový extrakt a vajcia, pričom dbajte na to, aby sa každé vajce úplne zapracovalo, kým pridáte ďalšie.
Do syrovej zmesi postupne zašľahajte múku a kyslú smotanu, až kým nevznikne hladká hmota. Nepreháňajte to s miešaním, pretože by vznikol hustejší tvarohový koláč.
Do pripravených košíčkov na muffiny dajte lyžicou cesto na grahamovú kôrku.
Pečte v predhriatej rúre 20 minút, alebo kým stredy nie sú pevné. Nezabudnite, že mini cheesecaky sa pečú rýchlejšie ako cheesecaky v plnej veľkosti, preto ich pozorne sledujte, aby sa nepripiekli.
Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút vychladnúť vo forme na muffiny. Potom mini tvarohové koláčiky preložte na mriežku, aby úplne vychladli.
Pred podávaním ich nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny, pretože najlepšie chutia vychladené. Vychutnajte si ich!