REKLAMA

Zdroj: Freepik

Jednoduché klasické mini tvarohové koláčiky

Tieto mini tvarohové koláčiky sú ideálne na večierky alebo rodinné oslavy, pretože sú pohodlne porciované - jednoznačne sa hodia pre dav.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Kôrka:

  • 112 poháre Omrvinky z grahamových sušienok Pridané do
  • 4 pl maslo rozpustené Pridané do
  • 2 pl kryštálový cukor Pridané do

Náplň:

  • 16 uncí zmäknutý smotanový syr Pridané do
  • 1 pohár kryštálový cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • 2 veľké vajcia Pridané do
  • 14 pohár múka Pridané do
  • 12 pohár kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 163 °C a vyložte formu na muffiny vložkami na muffiny. Odporúčam použiť silikónové formičky, pretože umožňujú ľahké uvoľňovanie mini tvarohových koláčikov.

2. Krok

V stredne veľkej miske zmiešajte grahamové sušienky, rozpustené maslo a 2 lyžice cukru. Táto zmes bude tvoriť kôrku vašich cheesecakov. Zmes na kôrku rozdeľte do vyložených košíčkov na muffiny a pevne ju pritlačte na dno každého z nich.

3. Krok

Vo veľkej miske vyšľahajte zmäknutý smotanový syr, kým nie je ľahký a nadýchaný. Postupne pridávajte 1 šálku cukru a pokračujte v šľahaní, kým sa dobre nezmieša.

4. Krok

Postupne pridávajte vanilkový extrakt a vajcia, pričom dbajte na to, aby sa každé vajce úplne zapracovalo, kým pridáte ďalšie.

5. Krok

Do syrovej zmesi postupne zašľahajte múku a kyslú smotanu, až kým nevznikne hladká hmota. Nepreháňajte to s miešaním, pretože by vznikol hustejší tvarohový koláč.

6. Krok

Do pripravených košíčkov na muffiny dajte lyžicou cesto na grahamovú kôrku.

7. Krok

Pečte v predhriatej rúre 20 minút, alebo kým stredy nie sú pevné. Nezabudnite, že mini cheesecaky sa pečú rýchlejšie ako cheesecaky v plnej veľkosti, preto ich pozorne sledujte, aby sa nepripiekli.

8. Krok

Po upečení ich vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút vychladnúť vo forme na muffiny. Potom mini tvarohové koláčiky preložte na mriežku, aby úplne vychladli.

9. Krok

Pred podávaním ich nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny, pretože najlepšie chutia vychladené. Vychutnajte si ich!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov