Zdroj: Pixabay: Engin_Akyurt
Jednoduché krémové cesnakové cestoviny s hubami
Zmes čerstvých ingrediencií v kombinácii s krémovou konzistenciou týchto cestovín vás zavedie na cestu do raja jedla.
Ingrediencie
- 400 gms Cestoviny podľa vlastného výberu, ja zvyčajne volím penne, pretože krásne absorbujú omáčku.
- 250 gms čerstvých húb nakrájaných na plátky. Milujem Portobello pre jeho bohatú chuť, ale biele huby sú tiež vhodné.
- 1 pohár Tučnej smotany
- 2 pl Olivového oleja
- 4 strúčiky Cesnaku, mletého
- soľ a korenie podľa chuti
- 1⁄4 pohár parmezán
- Čerstvá petržlenová vňať, jemne nasekaná na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Mierne ich však podvarte, pretože sa dovaria v omáčke. Sceďte ich a 1/4 šálky vody z cestovín si nechajte.
Kým sa cestoviny varia, rozohrejte olivový olej na veľkej panvici na strednom ohni. Do rozohriateho oleja pridajte na plátky nakrájané huby. Tip na varenie: So šampiňónmi príliš nepohybujte, pretože ich opekanie spôsobí krásnu karamelizáciu, ktorá zintenzívni ich chuť.
Po opečení vmiešajte pretlačený cesnak, soľ a korenie. Varte, kým cesnak nie je aromatický a huby mäkké - zvyčajne asi 5-7 minút.
Znížte teplotu, pridajte do panvice smotanu a 1/4 pohára vody z cestovín a miešajte, kým sa dobre nespoja.
Uvarené cestoviny vmiešajte do krémovej hubovej omáčky a dbajte na to, aby boli všetky cestoviny dobre obalené. V prípade potreby pridajte ešte trochu vody z cestovín, aby sa omáčka rozriedila.
Odstavte z ohňa a vmiešajte parmezán, kým sa úplne nezmieša s cestovinou - vďaka nemu sú cestoviny lesklejšie, krémovejšie a chutnejšie.
Podávajte s veľkorysou posýpkou parmezánu a nasekanou petržlenovou vňaťou. Čerstvá bylinka svojou zemitou a mierne korenistou chuťou vyváži krémové cestoviny.