REKLAMA
Jednoduché pečené bravčové stehno
Jemné trhané pečené bravčové stehno.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 11⁄2 kg bravčové stehno vcelku
- 2 čl feniklové semienka
- 3 čl soľ
- 1 paprika
- 1 červená cibuľa
- 2 Stonky zeleru
- 2 dcl červené víno
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
300 min.
1. Krok
Bravčové stehno vcelku aj s kožou si narežeme na koži na mriežku. V mažiariku si natlčieme feniklové semienka spolu so soľou. Touto zmesou potrieme celé bravčové stehno.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Zeleninu si načistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Uložíme ju na dno pekáča a osolíme. Podlejeme vínom a na vrch položíme mäso.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Pečieme na nízkej teplote nezakryté aj 4 hodiny aby bolo mäso poriadne prepečené a samo sa dalo trhať vidličkou. Pravidelne ho podlievame vodou.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Upečené mäso vyberieme a oddelíme z neho kožu. Zabalíme ho do alobalu a necháme odpočívať. Z upečenej zeleninu a výpeku spravíme omáčku. Vložíme do mixéra a rozmixujeme.
Zdroj: Youtube