Zdroj: bhofack2 via iStockPhotos
Jednoduché "Schütteltorte" s ovocím
Tento domáci Schütteltorte je skutočnou lahôdkou. Koláč som pripravila už niekoľkokrát pre svoju rodinu a priateľov a zakaždým bol absolútnym hitom. Jednou z výhod tohto receptu je, že je naozaj jednoduchý - stačí všetky ingrediencie hodiť dokopy a premiešať ich, odtiaľ pochádza názov "Schütteltorte" Kombinácia sladkého koláča, ľahkého krému a posypaného ovocím je jednoducho neodolateľná!
Ingrediencie
Na tortový základ :
- 200 g cukor
- 250 g múka
- 4 vajcia
- 150 ml olej
- 150 ml mlieko
- 1 Balík kypriaci prášok
- 2 Balík vanilkový cukor
- štipka soli
Na krém:
- 200 ml Krém
- 400 gr Quark
- 2 Balík vanilkový cukor
- 2 Tablespoon cukor
- Čerstvé bobuľové ovocie a ovocie na ozdobu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na pečenie Schütteltorte najprv predhrejte rúru na 180 stupňov. Vždy odporúčam plech vopred vymastiť alebo vyložiť papierom na pečenie, aby sa koláč neprilepil.
Potom zmiešajte všetky suché prísady (cukor, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor a soľ) vo veľkej miske.
Pridajte vajcia, olej a mlieko. Teraz prichádza časť, ktorá dala tomuto koláču jeho názov: Vymiešajte cesto: Miskou silno potraste alebo použite mixér, kým sa všetky prísady nezmiešajú do hladkého cesta.
Cesto nalejte na plech a pečte vo vyhriatej rúre asi 25-30 minút, kým nie je vrch zlatohnedý. Dobrým trikom, ako skontrolovať, či je koláč hotový, je zapichnúť do stredu špajdľu. Ak vyjde čistý, koláč je hotový!
Kým sa koláč pečie, môžete si pripraviť krém. Smotanu vyšľahajte do tuha a zmiešajte ju s tvarohom, vanilkovým cukrom a cukrom. Odporúčam tvaroh vopred scediť, aby krém nebol príliš riedky.
Po vychladnutí tortu rovnomerne potrite krémom a ozdobte čerstvým ovocím a bobuľovými plodmi. Teraz je torta pripravená na podávanie! Tip: Tento koláč chutí ešte lepšie, ak ho necháte cez noc odstáť v chladničke.