Jednoduché sušienky s bielou čokoládou
Čím viac čokolády, tým lepšie!
Ingrediencie
- 200 g hladká múka
- 50 g mandľová múka
- 1 čl kypriaceho prášku
- 150 g trstinového cukru
- 2 Balíky škoricového cukru
- 1 bal Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
- štipku mletého zázvoru
- štipku mletého muškátového orieška
- štipku mletého klinčeka
- 110 g zmäknutého masla
- 2 vajce
- ríbezľový alebo jahodový džem
- 100 g biela čokoláda
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej mise si zmiešame najprv suché ingrediencie - múku, mandľovú múku (alebo orechy), kypriaci prášok, trstinový cukor, škoricový cukor, soľ, citrónovú kôru a všetky korenia.
Potom pridáme maslo a vajíčka a ručnej spracujeme na hladké cesto.
Dosku na vaľkanie si poriadne pomúčime a vyvaľkáme na nej cesto na plán hrubý približne 4 mm. Pomocou formičiek následne povykrajujeme rôzne tvary, ja používam menšie formičky na medovníčky.
Vykrojené sušienky ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme v rúre rozohriatej na 170 stupňov (ak máte teplovzdušnú, stačí im 150 stupňov) približne 11-12 minút.
Po upečení necháme vychladnúť. Následne si predpripravíme, ktoré 2 sušienky budeme spájať dokopy. Jednu sušienku namočíme do bielej čokolády, ktorú sme si roztopili vo vodnom kúpeli a necháme čokoládu zaschnúť. Nakoniec spájame sušienky obľúbeným džemom. Necháme odstáť a podávame. Dobrú chuť.