Zdroj: Pixabay: varintorn
Jednoduchý čarovný čokoládový koláč s pudingom
Mäkká, teplá krémová náplň v kombinácii s dekadentným čokoládovým koláčom skutočne vytvára tento upokojujúci a lahodný dezert!
Ingrediencie
Na tortu:
- 1 pohár múka
- 0.3 pohár kakao
- 1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
- 1⁄4 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 pohár zmäknuté maslo
- 1 pohár cukor
- 2 Veľké vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
Na puding:
- 2 poháre mlieko
- 4 veľké vaječné žĺtky
- 1⁄2 pohár kryštálový cukor
- 2 pl kukuričný škrob
- 1⁄4 pohár kakao
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnite predhriatím rúry na 350 °F a potom vymastite misu na pečenie. Zistil som, že najlepšie výsledky pri tomto koláči dosiahnete, ak použijete formu na pečenie.
Na prípravu koláča preosejte do misy múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
V inej miske vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom do krémovej konzistencie. Tento proces je oveľa jednoduchší, ak má maslo izbovú teplotu.
Pomaly pridávajte vajcia do misy jedno po druhom a dbajte na to, aby ste každé vajce dobre vyšľahali. Primiešajte vanilkový extrakt. Postupne pridávajte múku do maslovej zmesi a šľahajte, kým sa nespojí.
Koláčové cesto nalejte do pripravenej formy a rovnomerne ho uhlaďte lyžicou alebo stierkou.
Na prípravu krému zohrejte mlieko v hrnci na miernom ohni, kým nie je horúce, ale nie vriace.
V inej miske vyšľahajte žĺtky, cukor, kukuričný škrob a kakaový prášok. Postupne zašľahávajte horúce mlieko, kým sa nespojí.
Na tortové cesto v miske rovnomerne nalejte krém. Bude klesať do koláčového cesta, a presne tak to má byť.
Pečieme 50-60 minút alebo kým nie je koláč upečený a krém stuhnutý.