REKLAMA

Zdroj: Freepik

Jednoduchý cesnakový bok choy Stir-Fry

Cesnakový bok choy je rýchla, jednoduchá a chutná ázijská príloha s čerstvým bok choy duseným s pikantným cesnakom. Toto zdravé a vegánske jedlo je plné živín a chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 5 libier bok choy Pridané do
  • 1 polievková lyžica Olej na varenie (podľa vlastného výberu, ale sezamový olej dodá skvelú chuť) Pridané do
  • 412 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Začnite tým, že odrežete spodné časti stoniek bok choy. Potom ich dôkladne opláchnite, aby ste odstránili všetku drvinu. Oddeľte listovú zeleninu od stoniek a potom ju nakrájajte na kúsky.

2. Krok

Olej rozohrejte vo veľkej panvici alebo woku na strednom ohni. Po zohriatí pridajte pretlačený cesnak a často miešajte.

3. Krok

Hneď ako cesnak získa zlatohnedú farbu, pridajte stonky bok choy. Pred pridaním listovej zeleniny ich pár minút smažte.

4. Krok

Pridajte sójovú omáčku, trochu soli a korenia. Smažte, kým zelenina nezvädne a stonky nie sú krehké. To by malo trvať asi 2 minúty.

5. Krok

Ak používate, posypte vločkami červenej papriky. Uistite sa, že sa všetko spojilo a dobre obalilo, potom odstráňte z ohňa.

6. Krok

Cesnakový bok choy podávajte ako prílohu k obľúbenému ázijskému hlavnému jedlu alebo aj ako samostatné ľahké jedlo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov