Zdroj: Freepik
Jednoduchý cesnakový bok choy Stir-Fry
Cesnakový bok choy je rýchla, jednoduchá a chutná ázijská príloha s čerstvým bok choy duseným s pikantným cesnakom. Toto zdravé a vegánske jedlo je plné živín a chuti.
Ingrediencie
- 5 libier bok choy
- 1 polievková lyžica Olej na varenie (podľa vlastného výberu, ale sezamový olej dodá skvelú chuť)
- 41⁄2 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že odrežete spodné časti stoniek bok choy. Potom ich dôkladne opláchnite, aby ste odstránili všetku drvinu. Oddeľte listovú zeleninu od stoniek a potom ju nakrájajte na kúsky.
Olej rozohrejte vo veľkej panvici alebo woku na strednom ohni. Po zohriatí pridajte pretlačený cesnak a často miešajte.
Hneď ako cesnak získa zlatohnedú farbu, pridajte stonky bok choy. Pred pridaním listovej zeleniny ich pár minút smažte.
Pridajte sójovú omáčku, trochu soli a korenia. Smažte, kým zelenina nezvädne a stonky nie sú krehké. To by malo trvať asi 2 minúty.
Ak používate, posypte vločkami červenej papriky. Uistite sa, že sa všetko spojilo a dobre obalilo, potom odstráňte z ohňa.
Cesnakový bok choy podávajte ako prílohu k obľúbenému ázijskému hlavnému jedlu alebo aj ako samostatné ľahké jedlo.