REKLAMA
Zdroj: gajus-images from Canva
Jednoduchý kvások
Recept na jednoduchý kvások, ktorý si môžete pripraviť doma a použiť na pečenie chleba.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 gramov Ražná múka
- 500 mililitrov vlažná voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
4320 min.
1. Krok
1. deň: V sklenenom pohári s objemom 1 liter zmiešame drevenou vareškou 100g ražnej múky a 100 ml vody.
2. Krok
Zakryjeme sáčkom a necháme odpočívať pri izbovej teplote 24 hodín.
3. Krok
2.deň: Primiešame drevenou vareškou asi 50g ražnej múky a 50ml vlažnej vody, misku prikryjeme - ale nie nepriedušne - a necháme odpočívať pri izbovej teplote ďalších 24 hodín.
4. Krok
3. deň: Na povrchu vidno malé bublinky, zväčšil sa nám mierne objem. Zopakujeme prikŕmenie.
5. Krok
4. deň: Odlejeme polovicu objemu. Prikrmíme kvások.
6. Krok
5. - 11. deň: Opakujeme ako v 4.dni.
7. Krok
Kvások môžeme použiť na pečenie alebo ho uložíme, zavretý, do chladničky.